طرز تهیه چند نوع غذای تبریزی(قسمت اول : کوفته تبریزی)

از غذا‌های سنتی تبریز باید به کوفته تبریزی، کباب تابه‌ای، کوکو لوبیا سبز، دلمه برگ و آش دوغ، آش گوجه‌فرنگی و خورش هویج اشاره کرد. در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه برخی از این غذا‌ها آشنا شوید. باشد که موردتوجه قرار گیرد.
طرز تهیه چند نوع غذای تبریزی(قسمت اول : کوفته تبریزی)
1398/07/21 - 22:03
تاریخ و ساعت خبر:
35686
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - همان‌طور که می‌دانید، همه شهر‌های ایران، غذا‌های سنتی و شیرینی‌های مخصوص به خود را دارند. اما تعداد شیرینی‌هایی که در تبریز پخته می‌شود، بسیار متنوع است. «قرابیه»، «نوقا»، «اریس» یا «ریس»، «لوز»، «راحت‌الحلقوم»، «حلوای گردویی» و «باقلوا» از جمله شیرینی‌های تبریز به شمار می‌روند.
البته باید بدانید باقلوا، شیرینی سنتی ترک‌های آسیای میانه است که به دیگر کشور‌ها راه یافته‌است. باقلوائی که در تبریز پخته می‌شود، به سبک باقلوای کشور ترکیه است و از بادام، گردو، گلاب، شکر، هل، آرد شیرینی‌پزی، بیکینگ‌پودر، زرده تخم مرغ، خاکه‌قند، شیر و روغن، درست می‌شود.
تبریز نان‌های سنتی نیز دارد که از جمله می‌توان به نان بربری که در تبریز «کوکه»، و لواش که «لاواش» خوانده می‌شوند، اشاره کرد. نان‌های روغنی همچون «یاغلی کوکه» و نان‌های مغزدار همچون «ایشلی کوکه» نیز از دیگر نان‌های سنتی و محلی تبریز هستند. در شهر تبریز، نان‌های کشور ترکیه همچون پیده، اکمک و سیمیت نیز طرفداران زیادی دارند.
از غذا‌های سنتی تبریز باید به کوفته تبریزی، کباب تابه‌ای، کوکو لوبیا سبز، دلمه برگ و آش دوغ، آش گوجه‌فرنگی و خورش هویج اشاره کرد.
در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه برخی از این غذا‌ها آشنا شوید. باشد که موردتوجه قرار گیرد.
کوفته تبریزی
طرز تهیه چند نوع غذای تبریزی (۱)
تعداد: ۶ نفر
مواد لازم
گوشت چرخ‌کرده: نیم کیلوگرم
لپه پخته نیم‌کوب شده: یک پیمانه
رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
برنج نیم‌پز شده: نصف پیمانه
تخم مرغ درشت: ۲ عدد
پیاز رنده شده: نصف پیمانه
تره و مرزه خرد شده: نصف پیمانه
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه
مواد داخل کوفته:
پیاز سرخ شده: ۲ قاشق غذاخوری
مغزگردو خرد شده: نصف پیمانه
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ آب‌پز: ۱ یا دو عدد
خلال بادام: ۲ قاشق غذاخوری
آلو قیصی: در صورت تمایل
طرز تهیه چند نوع غذای تبریزی
طرز تهیه
۱. در کاسه بزرگی گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده شده، تره، مرزه، تخم مرغ ها، لپه، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید. آن‌ها را حدود ۵ تا ۶ دقیقه با گوشت‌کوب بکوبید تا مایع حالت چسبندگی پیدا کند.
۲. مایع گوشتی را کمی باز کنید و مواد داخل کوفته را درون آن قرار دهید. دست را با کمی آب خیس کنید تا مایع به دست نچسبد. سپس آن را در دست گرد و توپی کنید.
۳. در یک قابلمه بزرگ، رب را داخل روغن تفت دهید. سپس ۳ پیمانه آب اضافه کنید و پس از جوشیدن، شعله را کم کنید و به آرامی کوفته را داخل آن قرار دهید. ۱۰ دقیقه نخست نباید در قابلمه را بگذارید، زیرا کوفته وا می‌رود. پس از آن شعله را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت بپزید.
نکته: گاهی کوفته را به قدری بزرگ درست می‌کنند که یک جوجه کامل داخل آن جا می‌شود. در این صورت باید پارچه نازک سفیدی را داخل پیاله بزرگی بگذاریم و گوشت را داخل پارچه به بزرگی همان پیاله به شکل گرد آماده کنیم و در وسط گوشت، جوجه پخته استخوان گرفته و سایر مواد را قرار بدهیم. سر پارچه را گره بزنید و کوفته را با همان پارچه داخل آب و رب بگذارید تا پخته شود.
برترین ها
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
غذا,آشپزی,تبریزی,لذیذ,سنتی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
سبک زندگی
V
آرشیو