استاد اقتصاد و مدیریت داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

عوارض دیابت منجر به بلعیدن بودجه نظام سلامت خواهد شد

استاد اقتصاد و مدیریت داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران در همایش اقتصاد سلامت، گفت: دیابت و عوارضی که با خود به همراه می‌آورد می‌تواند تمام بودجه نظام سلامت را ببلعد. جامعه سالم متشکل از افراد سالمی است که باعث ثروتمند شدن کشور می‌شوند.
عوارض دیابت منجر به بلعیدن بودجه نظام سلامت خواهد شد
1403/06/05 - 11:33
تاریخ و ساعت خبر:
197306
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - دکتر شکوفه نیکفر، استاد اقتصاد و مدیریت داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران در همایش اقتصاد سلامت، اظهار داشت: هر زمان از دیابت حرف می‌زنیم با یک بیماری طولانی روبرو هستیم که سال‌ها با بیمار همراه است و اگر درمان آن به درستی انجام نشود هم به بدن بیمار آسیب می‌زند و هم بر هزینه‌های درمان می‌افزاید.
وی گفت : اصولا اوایل بیماری، فرد مبتلا تابع درمان است اما بعد از گذشت چند سال کم‌کم احساس می کند که اگر رعایت هم نکند اتفاق چندانی برایش نمی‌افتد. دیابت خودش به تنهایی بیماری گرانی نیست اما مسائل حاشیه‌ای به دنبال دارد که آن را پرهزینه می‌کند و می‌توان از آن به عنوان یک مسئله مهم در هزینه‌های سلامت، نام برد.
استاد اقتصاد و مدیریت داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: بیمار باید توجیه شود درمانی که در حال حاضر انجام می‌دهد چه مشکلات و عوارضی را در آینده از او رفع می‌کند و بار چه هزینه‌هایی را از روی شانه‌اش برمی‌دارد.
وی افزود: دیابت و عوارضی که با خود به همراه می‌آورد می‌تواند تمام بودجه نظام سلامت را ببلعد. جامعه سالم متشکل از افراد سالمی است که باعث ثروتمند شدن کشور می‌شوند.
نیکفر در ادامه این مطلب تصریح کرد: در واقع در یک چرخه مثبت، اگر ما بتوانیم افراد را سالم‌تر نگه داریم، کشور را در مسیر توسعه و رشد قرار می‌دهیم. درمان درست، کیفیت زندگی را در افراد دیابتی و نهایتا کل جامعه بالا می‌برد.
این استاد اقتصاد و مدیریت داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: با ورود بیمه‌ها همه اقشار جامعه می‌توانند به درمان اثربخش دسترسی داشته باشند. این در حالی است که مردم در کشور ما به 30 درصد داروهای دیابت ساخته‌شده در دنیا دسترسی دارند و به 70 درصد از این داروها دسترسی ندارند.
وی افزود : 80 درصد هزینه دیابت ناشی از مشکلات جانبی این بیماری است و در حال حاضر عواملی مانند مشکلات زیست محیطی و استفاده از محصولات کربوهیدراتی وارداتی می‌تواند در ایجاد چاقی و افزایش آمار ابتلا به دیابت تاثیرگذار باشد.
نیکفر به آشفتگی هرم جمعیتی اشاره کرد و گفت: در کل دنیا 11 درصد هرم جمعیتی بین سن 40 تا 50 سال هستند اما این موضوع در کشور ما بحرانی‌تر است و 20 درصد از جمعیت کشور ما در این بازه سنی قرار دارد، یعنی متولدین دهه 60 ما در سنی هستند که در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند و احتمال درگیر شدن با دیابت در آنها بالا است.
و ی خاطرنشان کرد: در افراد دیابتی، احتمال بستری شدن، میزان استفاده از تیم اورژانس و تعداد ویزیت‌ها، نسبت به افراد عادی، افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند و در کنار آن، خطر ابتلا بیماری‌های دیگر نیز افزایش پیدا کرده و تجویز منطقی و مصرف صحیح صورت نمی‌گیرد.
#آنتی بیوتیک ها و مسکن داروهای پر مصرف در کشور
دکتر فاطمه سلیمانی، دانشیار اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در ادامه این نشست تخصصی اقتصاد سلامت، گفت‌: این‌ تفکر که دارو در کشور ما زیاد مصرف می‌شود، درست نیست. ما فقط در برخی از گروه‌های دارویی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها و بعضی مسکن‌ها دارو زیاد مصرف می‌کنیم.
وی گفت: مشکل عمده ما در تجویز منطقی دارو، کم و یا اشتباه مصرف کردن دارو است؛ یعنی ما جامعه 80 میلیونی داریم که تعداد بیماری‌های مزمن مانند پرفشاری خون، دیابت، بیماری‌های اعصاب و روان در آنها خیلی زیاد است و با افزایش سن، شیوع بیشتری پیدا می‌کند اما به میزانی که بیمار داریم، دارو مصرف نمی‌شود.
سلیمانی تاکید کرد: اینکه گفته می‌شود ما دومین مصرف‌کننده دارو در دنیا هستیم، اشتباه است. وقتی به بازار دارویی کشور نگاه می‌کنیم می‌بینیم که اصلا این اتفاق نیفتاده است. بیماری که می‌تواند فشار خون یا دیابتش را به‌راحتی با مصرف درست دارو کنترل کند با عدم این اتفاق، عوارض متعدد مثل مشکلات چشمی، قلبی و نارسایی کلیه را نیز به بیماری‌هایش می‌افزاید.
دانشیار اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران : بیان داشت: مصرف نکردن، کم مصرف کردن و غلط مصرف کردن دارو عواقبی دارد که خودش هزینه سرسام‌آوری روی دست بیمار و جامعه می‌گذارد و سلامت افراد به خطر می‌افتد.
خبرنگار سیما حسینی
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
استاد اقتصاد و مدیریت داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عوارض دیابت، پیامدهای اقتصادی دیابت ، نظام سلامت ، همایش اقتصاد سلامت
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو