کد خبر: 192442                      تاريخ انتشار: 1403/02/05 - 09:35
افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ گوجه فرنگی با نانوحباب هیدروژن
 
به تازگی تحقیقاتی روی تاثیر نانوحباب‌های هیدروژن بر میزان آنتی‌اکسیدان‌های گوجه‌فرنگی بررسی شده است. این نتایج نشان می‌دهد که استفاده از نانوحباب هیدروژن می‌تواند سطح آنتی‌اکسیدان‌ها را افزایش دهد.
 
خوردن میوه و سبزیجات پر از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی می‌تواند سلامت انسان را به میزان قابل توجهی بهبود دهد و به مبارزه با بیماری‌های مرتبط با استرس اکسیداتیو کمک کند. هیدروژن اثرات آنتی‌اکسیدانی منحصر به فردی دارد. با این حال، انحلال‌پذیری کم هیدروژن به همراه خروج سریع آن از آب موجب شده تا کاربردهای آن در کشاورزی با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو باشد.
استفاده از فناوری نانوحباب و تزریق هیدروژن به آن با کمک این فناوری می‌تواند تا حدی چنین مشکلاتی را حل کند.
با این حال، مکانیسم تطبیق فیزیولوژیکی و پاسخ محصولات زراعی به نانوحباب هیدروژن هنوز برای دانشمندان به خوبی شناخته شده نیست.
نتایج بررسی‌های انجام شده روی فناوری نانوحباب حاوی هیدروژن نشان می‌دهد که در صورت استفاده از این نانوحباب‌ها، غلظت آنتی‌اکسیدانی لیکوپن، اسید آسکوربیک، فلاونوئیدها و رسوراترول در گوجه‌فرنگی نسبت به زمانی که فقط از آب زیرزمینی و آب حاوی نانوحباب اکسیژن استفاده شود، به ترتیب۱۶٫۳-۲۶۴٫۸ درصد و ۲٫۲-۱۹٫۸ درصد افزایش می‌یابد.
محققان آنالیز متابولیکی و ترانسکریپتومیک را روی این محصولات انجام دادند تا ساز و کار تاثیر نانوحباب هیدروژن را روی گوجه‌فرنگی مشخص کنند. آنها دریافتند که تغییراتی در فراوانی ژن‌های مسئول کنترل هورمونی و ژن‌های هیدروژناز و متابولیت‌های لازم برای آنتی‌اکسیدان‌ها در گیاه دیده شد که نشان می‌دهد نانوحباب‌های هیدروژن روی تولید آنتی‌اکسیدان‌ها مؤثر هستند.
این مطالعه اولین موردی است که روی استفاده از نانوحباب هیدروژن متمرکز شده تا تعداد زیادی آنتی‌اکسیدان طبیعی را در میوه‌ها با نانوحباب افزایش دهند.
به نقل از ستاد نانو، با توجه به ویژگی‌های هیدروژن و کاربرد فناوری نانوحباب در کشاورزی، یافته‌های این پروژه می‌تواند درک اثرات احتمالی هیدروژن بر فرآیندهای بیولوژیکی و مکانیسم‌های عمل بر رشد و توسعه گیاهان را تسهیل کند.
ایسنا
انتهای پیام/ن